Brownies & downieS Goes


Sinds oktober 2021 zit er in Goes een vestiging van Brownies&downieS. Een geweldige lunchroom, waar mensen met een beperking in de bediening werken. Met tientallen vestigingen, kon Goes natuurlijk niet ontbreken. Toen de locatie aan de Keizersdijk beschikbaar kwam, grepen eigenaressen Marieke en Teuntje hun kans. Hun langgekoesterde droom kwam uit en inmiddels werkt er een heel team bijzondere mensen! Wij mochten een ochtend meekijken met Carsten en Jafeth, die vertelden over hun werk. Daarnaast keken we mee met het bakken van de brownies. 


“Ik ben hier via mijn stage van school gekomen.” zegt Jafeth (17). Hij zit op de Sprienke in Goes en werkt drie dagen in de week bij Brownies&downieS. “Ik sta in de bediening of achter de bar.” Carsten (16) houdt zich meer bezig met het bestek, maar is soms ook achter de bar te vinden. Vandaag maakten de mannen even tijd vrij om ons hun werk te laten zien. Hieronder kunt u de video daarvan bekijken. 

Brownies&downieS


In 2010 werd de eerste Brownies&downieS geopend, in Veghel. Dat werd, ondanks de moeilijke tijd waarin de horeca zich op dat moment bevond, een doorslaand succes. Al snel volgen er meer vestigingen en in 2021 openden de deuren in Goes. Een schitterende locatie, aan de rand van het centrum. 

De lunchroom biedt naast verse, zelfgebakken brownies, een uitgebreide kaart met onder meer broodjes, gebak, (warme) dranken en kindermenu’s. Met een gezellig terras voor de deur, kunt u kiezen of u binnen of buiten wilt genieten. De medewerkers bij Brownies&downieS doen hun uiterste best om u op uw wenken te bedienen. En dat doen ze met heel veel plezier. Jafeth: “Het leukste is om met de gasten om te leren gaan. Als er in de keuken een belletje gaat, dan is het eten klaar. Dan gaan we daar gelijk naartoe. En dat gaat dan even voor op gasten die net aan tafel zitten en hulp nodig hebben.” De mannen zijn inmiddels ervaren in hun werk en kennen de fijne kneepjes van het vak. De leukste taken vindt Carsten het persen van verse jus d’orange en het poleren van bestek. 

Brownies bakken en koffie bedienen


“We werken wel in de horeca, maar zijn ook begeleiders” vertelt Marieke. “Voor de mensen is het zo belangrijk dat dit echt hun werk is.” Er loopt een aantal begeleiders en stagiaires rond. Daarnaast werkt er in de keuken een professionele kok. Onder toeziend oog van de kok laat Jafeth zien hoe ze verse brownies bakken. Letterlijk een kijkje in de keuken van een schitterend concept. Ondertussen druppelen de klanten binnen, die komen genieten van de warme sfeer en het enthousiasme van de medewerkers. 


Bent u eens in de buurt? Dan raden wij u aan om eens een bakje koffie te doen bij Brownies&downieS Goes

0
    0
    Uw winkelwagen
    Uw winkelwagen is leegGa terug naar winkel